Theo Koster

Theo Koster (Emmeloord1952) is een Nederlandse kunstenaar en woont en werkt in Kampen.

Leven en werk

Theo Koster wordt in zijn jeugd door zijn ouders gestimuleerd in zijn artistieke ontwikkeling. Al op zijn 14e volgt hij een kostbare cursus van het Amerikaanse instituut Famous Artist School.

Na zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Academie voor de beeldende kunsten in Arnhem, woonde hij een tijd lang in een vrijwel verlaten bergdorp in de Franse Ardèche. Hier ontstond zijn voorliefde voor de natuur en het landschap als belangrijkste inspiratie voor zijn werk.

Na een expositie in New Delhi in 2010 is Theo Koster zo gegrepen door de Indiase cultuur dat hij daar een eigen woon- en werkruimte betrekt, waar hij grote zeefdrukken en mixed media schilderijen maakt. Verder neemt de kunstenaar deel aan diverse projecten in BraziliëPolen en Bulgarije. Theo Koster heeft op deze wijze altijd creatieve uitwisselingen opgezocht zonder deel uit te maken van een collectief.

Balans en harmonie zijn belangrijke kenmerken van het werk van Theo Koster. Uitgangspunt hiervoor is de horizon, die bij ieder nieuw werk het beginpunt vormt. Het is aan de kijker om vervolgens een eigen poëtische invulling te geven.

Het oeuvre van Theo Koster bestaat uit (mixed media) schilderijen, zeefdrukken en collages.

Toont alle 3 resultaten

Toon filteropties
VERKOCHT

Theo Koster – zonder titel

Oorspronkelijke prijs was: €495.Huidige prijs is: €100.

Theo Koster – zonder titel

Oorspronkelijke prijs was: €450.Huidige prijs is: €100.

Theo Koster – Nightfall

Oorspronkelijke prijs was: €1.250.Huidige prijs is: €350.